Maaşlarına ek zam yapılması talebiyle eylem yapan emekliler, hükümete kırmızı kart gösterdi, insanca yaşanacak ücret taleplerini haykırdı.
Tüm Emekli Sendikası’nda örgütlü emekliler, Mersin’de ek zam talebiyle eylem yaptı. Özgür Çocuk Parkında yapılan eylemde “Geçinemiyoruz. İsyandayız. Ek zam istiyoruz”, “Krizin faturasını ödemeyeceğiz. Emekçilere ve emeklilere ek zam verilmelidir” yazılı pankartlar açıldı.
Burada açıklamalarda bulunan Tüm Emekli Sendikası Mezitli Şube Temsilcisi Nihal Sırdaş, temel tüketim ürünlerine gelen zamlardan sonra emeklilerin yaşam koşullarının daha da zorlaştığını söyledi.
‘İKTİDAR BAHANELERI BIRAKMALI’
Elektrik, doğalgaz, su faturaların emeklilerin aylık maaşları düzeyine ulaştığını ifade eden Sırdaş, “Ülkemiz emekliler, işçiler, köylüler, emeğiyle geçinenler açısından git gide dayanılmaz hale gelmektedir. Temel tüketim maddelerine gelen art arda zamlar yaşam koşullarını özellikle emekliler için akıl almaz bir şekilde zorlaştırmıştır. Elektrik, doğalgaz, su fiyatları emeklilerin aylıkları ile karşılanamayacak düzeye geldi. Asgari ücret artık çalışanlar açısından ortalama ücret olmuştur. Bu durumda en düşük emekli maaşının 3500 lira olması kabul edilemez. En düşük emekli maaşının neredeyse açlık sınırının yarısı, asgari ücretin ise yüzde 63,5’i olduğu bir ülkede yaşıyoruz. İktidar bahaneleri bırakmalı, TÜİK’in yalan enflasyon hesaplarına sığınmaya son vermelidir” dedi.
Sırdaş, şöyle devam etti: “En düşük emekli maaşı açlık sınırının üstünde olmalıdır. Emekli maaşlarının temmuz barem baz alınarak oransal artış yapılmalıdır. İkramiyeler yılda 4 sefer ödenmeli ve asgari ücret düzeyinde olmalıdır.”
Antalya
ANTALYA
Antalya’da da Attalos Meydanı’nda bir araya gelen emekliler, enflasyon rakamlarını ve hayat pahalılığını protesto etti.
Tüm Emekli Sen Antalya Şubesi adına basın açıklamasını okuyan yönetim kurulu üyesi Bilge Torosoğlu, şu talepleri dile getirdi:
En düşük emekli maaşı açlık sınırının üstünde olmalıdır. Emekli maaşlarının Temmuz ayı artışı bu barem baz alınarak oransal artış yapılmalıdır.
►İkramiyeler yılda 4 sefer ödenmeli ve asgari ücret düzeyinde olmalıdır.
►Temel tüketim maddelerine yapılan zamlar geri alınmalıdır.
►Sağlıkta katkı payı uygulanmasından vazgeçilmelidir.
►Emekliler arasında aylık bağlamada adaletsizlik ve eşitsizliğe yol açan uygulamadan bir an önce vazgeçilerek, aylık bağlama oranında 2000 yılı öncesi oranına dönülmelidir.
GÜNDEM
6 saat önceGÜNDEM
17 saat önceGÜNDEM
18 saat önceSPOR
2 gün önceGÜNDEM
3 gün önceGÜNDEM
5 gün önceEKONOMİ
6 gün önceVeri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.